2011. augusztus 14., vasárnap

Sacher torta

Hozzávalók:
  • 6 db tojás szétválasztva
  • 12 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg reszelt csokoládé
  • 12 dkg liszt
  • fél sütőpor
Elkészítés

A vajat robotgéppel kikeverjük a cukorral habosra, hozzárakjuk a tojássárgájákat egyenként, a csokit , a lisztet és a sütőport. Felverjük a tojásfehérjét, és hozzávegyítjük az előzőekhez. 180 fokos előmelegített sütőben sütjük 25 - 30 percig. Utána kihűtjük, kettévágjuk, megkenjük házi baracklekvárral és bevonjuk felolvasztott étcsokoládéval.

Tipp:
  • jó minőségű csokoládét válasszunk, mert csak akkor lesz finom
  • díszíthetjük szeletekre vágott mandulával
  • szilikon tortaformában süssük, mert nem kell vajazni sem, és nem ragad bele

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése