2011. augusztus 8., hétfő

Kakaós csiga egészségesen

Hozzávalók:

  • 40 dkg fehér liszt, 10 deka teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 10 dkg margarin
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 csipet só
  • 5 - 6 evőkanál kakaópor
Elkészítés:

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd bedagasztjuk a liszttel,  a sóval és 5 dkg olvasztott margarinnal.
Ha van kenyérsütőnk, akkor a tészta funkción villámgyorsan elkészíthető a kelt tészta.
Miután megkelt (kb. 50 perc), nyújtófán kisodorjuk, és meglocsoljuk a maradék margarinnal, rászórjuk a cukrot és kakaóport.

Ezután felsodorjuk a tésztát.





Sütőpapírral borított tepsibe 2 - 3 ujjnyi szeleteket vágva elhelyezzük a csigákat.



Ezután 10- 15 percig pihentetjük a tésztát, közben a sütőt előmelegítjük 175- 180 fokra.




Készre sütjük a csigákat, ezután tálalhatjuk, esetleg megszórhatjuk porcukorral.



Reggelire, uzsonnára kakaóval, tejjel, kávéval biztos siker. Jó étvágyat hozzá!







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése