- 40 dkg fehér liszt, 10 deka teljes kiőrlésű rozsliszt
- 3 dkg élesztő
- 2 dl langyos tej
- 10 dkg margarin
- 6 dkg barna cukor
- 1 csipet só
- 5 - 6 evőkanál kakaópor
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd bedagasztjuk a liszttel, a sóval és 5 dkg olvasztott margarinnal.
Ha van kenyérsütőnk, akkor a tészta funkción villámgyorsan elkészíthető a kelt tészta.
Miután megkelt (kb. 50 perc), nyújtófán kisodorjuk, és meglocsoljuk a maradék margarinnal, rászórjuk a cukrot és kakaóport.
Ezután felsodorjuk a tésztát.
Sütőpapírral borított tepsibe 2 - 3 ujjnyi szeleteket vágva elhelyezzük a csigákat.
Ezután 10- 15 percig pihentetjük a tésztát, közben a sütőt előmelegítjük 175- 180 fokra.
Készre sütjük a csigákat, ezután tálalhatjuk, esetleg megszórhatjuk porcukorral.
Reggelire, uzsonnára kakaóval, tejjel, kávéval biztos siker. Jó étvágyat hozzá!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése